Een moment geduld aub...
Pinup Feminine Pinup Feminine
Home   /   Stories   /   De lotusbloem 

De lotusbloem

De lotusbloem

Het leek ons wel leuk om even uit leggen waarom we hebben gekozen voor het ontwerp van een lotus bloem in onze broche lijn. In heel veel verschillende culturen is een lotus het symbool van zuiverheid en voor de transformatie van duisternis naar het licht. Het zaadje van een lotus plant zich in de donkere modder van het moeras, terwijl de plant naar boven groeit en boven het water een prachtige bloem laat zien. De blaadjes van een lotus zijn zelfreinigend, dus in welke omstandigheid ze ook leeft, de modder laat ze van zich afglijden. Hier hebben we natuurlijk al een hele mooie symboliek te pakken! Daarnaast is het zo dat wanneer de zaden van een lotus rijp zijn, ze zich naar voor buigt waardoor de zaadjes in het water vallen en daarmee de hele cyclus opnieuw kan ontstaan.

 

Deze manier van groeien wordt door veel culturen ( boeddhisme, hindoeïsme en taoïsten ) vergeleken met de spirituele groei van de mens en de cyclus van het leven. Pas als je stevig in de modder staat, kun je ook bloeien in het licht! Verleden en heden zijn zo met elkaar verbonden. En.. als klap op de vuurpijl, de lotus verbind ook nog eens alle elementen, het zaadje in de aarde, de stengels door het water, de bloem in de lucht en deze kan alleen groeien door het vuur van de zon. Geen wonder dat voor zoveel mensen de Lotus een hele fijne reminder is. Prachtig toch!

 

Genoeg reden voor ons om daar een mooie broche van te maken, zodat je deze prachtige betekenis bij je kunt dragen.

Onze sieraden zijn gemaakt van echt 925 zilver, en verguld goud (14 karaat, 585) waardoor de kwaliteit erg hoog is. Zo kun jij eindeloos genieten van je broche!

“The lotus flower blooms most beautifully from the deepest and thickest mud.”

– Buddha.

De lotusbloem De lotusbloem
Go Back