Een moment geduld aub...
Pinup Feminine Pinup Feminine
Home   /   About Pinup 

Dress up, put on makeup, be cheeky and pin-up. Radiate the woman you desire to be and the world will see you as such!

Our story

Judith en Lieke, twee vriendinnen achter het merk Pinup Feminine. Ze geloven in de kracht van vrouwen, “It takes character to create”, dat is wel gebleken. Van een idee wat al jaren in hun hoofd spookte, tot de ontwerpfase en uitvoering met alle obstakels van dien. Altijd met het geloof dat dit iets is wat ze willen neerzetten.

 

Judith en Lieke zijn zó verschillend maar daardoor “a match made in heaven”. In hun jarenlange vriendschap en samenwerking komt dat telkens weer tot zijn recht. Elkaars krachten zien en die ook benutten. Judith; een eeuwige twijfelkont, zeer gestructureerd met een sterk oog voor detail en esthetiek. Lieke; een vrolijke chaoot, tikkeltje impulsief met een conceptueel brein. Samen runnen ze al jaren een succesvol ontwerpburo, 2 jonge gezinnen en (nu ook!) een label. Ondertussen hebben ze een top team om zich heen verzameld, en ok, laten we die mannen van ze niet te kort doen. ;)

 

Uit deze samenwerking is een collectie ontstaan die bestaat uit elegante en vrouwelijke ontwerpen met een knipoog. Achter ieder sieraad zit een verhaal en is daarmee het perfecte cadeau als reminder voor jezelf, je partner, moeder, zus of vriendin. De sieraden worden handgemaakt in ons atelier en zijn daarmee met extra veel zorg en liefde ontstaan. Het unieke systeem van een magneet zorgt er voor dat het nooit kleding stuk zal maken!

 

Pinup: betekent letterlijk “vastpinnen”, je kunt het interpreteren als; even stilstaan bij een moment of een bepaalde fase waar je in zit. Vasthouden wat goed is, loslaten wat geen energie meer oplevert. Daarnaast is een pin-up natuurlijk een vrouw die zichzelf durft te laten zien, in volle glorie. Extravagant, bijzonder, uniek en sterk. Laat dat nou precies de kracht van een vrouw zijn… en daar geloven wij in.

Release your inner pinup

Dutch Design

Het ontwikkelen van deze sieraden is een mooi proces. We willen een eindproduct met waarde, dat betekent dat we letten op de kleinste details. We beginnen met een brainstorm, de onderwerpen en eigenschappen worden bepaald. Vanuit dat idee gaan we schetsen en maken we een lijn tekening die de basis vormt van het uiteindelijke ontwerp. Vanuit hier worden de mallen gemaakt en worden uiteindelijk de broches gegoten door de goudsmid. Met de hand worden de sieraden verder bewerkt en afgemaakt. Mooi om met zoveel passie en plezier aan iets te kunnen werken en vanaf het eerste idee het proces te kunnen doorlopen. 

 

Details zijn voor ons heel belangrijk maar ook het ambacht willen we niet verloren laten gaan. Daarom zal iedere broche net een beetje anders zijn en zullen er details vanuit het proces niet weggepoetst zijn. Perfect door imperfecties, zoals de vrouw toch? "The details are not the details. They make the design" zoals Charles Eames zei.

Our favourite

Moeilijk om te kiezen, het is alsof je moet kiezen tussen je eigen kinderen ;) Daarbij is één van mijn mindere eigenschappen dan ook dat ik een eeuwige twijfelaar ben. Ik kies wel vaak de zilveren variant, dat past beter bij mijn kledingstijl. En ok, als ik dan echt moet kiezen dan ga ik voor de lotus, het rustige karakter en de boodschap passen goed bij mij. 

Judith

Mijn favoriet is toch wel de gun.
Niet omdat ik zo agressief ben, totaal niet! Voornamelijk omdat ik wel een echte “goal getter” ben; zodra ik mezelf iets voorneem dan kan ik ook heel gedisciplineerd werken tot ik het bereikt heb. En ja, daar moeten wel eens wat dingen ( geen mensen hoor ) voor wijken.

Lieke