Een moment geduld aub...
Pinup Feminine Pinup Feminine
Home   /   Stories   /   Het ontwerproces van een nieuwe broche 

Het ontwerproces van een nieuwe broche

Het ontwerproces van een nieuwe broche

Het ontwerpavontuur 
 

Bij Pinup Feminine vinden we het altijd een feestje om een nieuw sieraad tot leven te brengen, en dit keer willen we jullie graag meenemen in ons creatieve proces. Van een leeg vel papier tot een schitterend stukje vakmanschap—er komt heel wat bij kijken voordat een broche in jouw handen belandt! En dat is precies wat we zo leuk vinden om te delen.

 

 

Het begint allemaal met een idee.
 

Of beter gezegd: heel veel ideeën! De eerste stap is misschien wel de moeilijkste, want de mogelijkheden zijn eindeloos. We zitten vaak vol met inspiratie, maar het draait allemaal om filteren. Welke richting willen we op? Uiteindelijk kwamen we uit op een vlinder. Maar niet zomaar een vlinder. Nee, deze keer kozen we voor de nachtvlinder. Mysterieus, elegant en een tikkeltje magisch—precies de vibe die we wilden vangen. De nachtvlinder symboliseert die zachte, bijna betoverende schoonheid die pas opbloeit als de wereld stil wordt.

Met het onderwerp bepaald, konden de schetsen beginnen. Van ruwe potloodlijnen op papier naar een gedetailleerd digitaal ontwerp. Alles moet kloppen: de vorm, de lijnen, de sierlijke details. We werken altijd nauw samen met onze zilversmid (en moeder!) om het ontwerp in model te brengen. Het is echt een team-effort om van een tekening naar een tastbaar object te gaan. Dit model wordt dan de basis voor de mal, waarin later de broche gegoten zal worden.

De juiste maat bepalen is trouwens nog een vak apart. De broche mag niet te groot en zwaar zijn, maar moet wél voldoende ruimte bieden voor die verfijnde details die onze sieraden uniek maken. Pas als alles klopt en we helemaal tevreden zijn, kan de mal gemaakt worden en worden de eerste exemplaren gegoten.

 

De afwerking 

 

Dan begint het volgende spannende hoofdstuk: de afwerking. De gegoten broches gaan door naar de goudsmid om verguld te worden. En als ze terugkomen? Dan monteren wij de sterke magneet op de achterkant, zodat hij stevig op je kleding blijft zitten. Maar… nog niet helemaal klaar om uit te vliegen! We willen dat alles perfect is, dus er volgt nog een hele laatste ronde: de verpakking ontwerpen, het bijpassende gedichtje schrijven en natuurlijk de fotoshoot voor de webshop. Het is altijd een flinke klus, maar op het moment dat alles klaar is en we de nieuwe aanwinst aan jullie kunnen presenteren, zijn we zo ontzettend blij en trots!We hopen dat jullie net zo blij worden van onze nachtvlinder als wij zijn. Houd de website in de gaten en laat je betoveren door haar mysterie en elegantie. 
 

Stay fabulous!

Mysterieus, elegant en een tikkeltje magisch

Het ontwerproces van een nieuwe broche Het ontwerproces van een nieuwe broche
Go Back